Een vrije dag

Lieve mensen,

Ik werd deze ochtend wakker, zoals elke ochtend. Ik voelde me deze ochtend bijzonder nieuwsgierig naar wat deze dag mij zou brengen. Ik had een dag vrij genomen in mijn agenda. Een dag om wat te rommelen in huis of in de tuin. De enige geplande activiteit was een ritje naar het containerpark. Ik had lang kunnen slapen, maar ik wipte het bed uit en omarmde de ochtendgloed. Ik stond een hele tijd met mijn kopje warm water in mijn handen vanuit de keuken naar de tuin te kijken. Ik ontmoette met mijn blik de kat van de buren, de vogeltjes op het gras, de grootsheid van de kale bomen, de schoonheid van de plant op het terras, de as van het gedoofde vuur in de vuurschaal. De warmte van het water in mijn kopje tintelde in mijn handen. Ik voelde mij intens dankbaar om al de natuurpracht en eenvoud om me heen.

Nu is het avond en kijk ik dankbaar terug op een eenvoudig mooie dag. Ik heb vandaag geleefd op het ritme van wat mij zachtjes ingefluisterd werd door een stem diep van binnen. Eenvoudig aanwezig zijn in het nu en genieten. Genieten van de kleine en grote dingen die het leven aanreikt. Hoe hartverwarmend om te zeggen: ‘ Ik geniet van het leven!’

Ik wens van harte dat ook jij mag genieten van kleine en grote dingen, hoe je je ook voelt, dan kleurt je dag heel anders.

Lieve groet,

Marijke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *