Vier magische zinnen

Lieve mensen,

Vier magische zinnen. Ze werden mij een hele tijd geleden tijdens een babbel met een wijze dame aangereikt. Vandaag dacht ik zomaar aan deze zinnen en wou ze graag met jullie delen ter inspiratie.

Ze zijn eenvoudig en puur. Voor alle mensen begrijpelijk en toepasbaar. Als ik ze lees of wanneer ik nu dit tekstje schrijf, voel ik hoe mooi en wijs deze zinnen zijn. Ik heb ze niet zelf bedacht, maar ik hou er zielsveel van. Ik ervaar ze als een magische formule, als heling voor mezelf.

Ik bewandel met nieuwsgierigheid mijn pad op Aarde. Wie ben ik? Wat doet een ervaring met mij? Wat toont het Leven mij nu?

Ik ben er en ik luister. Ik leef vanuit mezelf naar de anderen. Ik ben aanwezig en de ander is aanwezig. Hij/zij is anders dan ik. Soms wil ik mij omdraaien en weglopen om wat op mijn pad komt niet te moeten zien. En dan doet het deugd om de volgende vier wonderzinnen te voelen en uit te spreken:

‘Het spijt me’…mildheid naar jezelf en de ander. Het werkt louterend;

‘Vergeef me, alsjeblieft’…vergeving bevrijdt. Zoals een schone lei.

‘Ik hou van je’… onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en van mens tot mens creëert magie.

‘Dank je wel’… in dankbaarheid leven tovert een wonderlijke glimlach.

Ik nodig je graag uit om even stil te staan bij deze vier zinnen en te doorvoelen wat je ervaart wanneer je ze bewust leest of uitspreekt. Ik wens dat ze jou mogen voeden op je unieke pad.

Lieve groet,

Marijke