Uiteindelijk valt alles in zijn plooi

Lieve mensen,

Vorige week was ik op een tweedaagse training Alchemie van bodywork bij Life Projects in Hamme. Ik voel mij ontzettend dankbaar om telkens dieper ondergedompeld te worden in de oerkracht en de natuurlijke staat van mijn lichaam. Ik hou zielsveel van alchemie van bodywork!

Wat ik je wil vertellen…

Toen ik ‘s avonds thuiskwam had onze straat een ander uitzicht. Er stond iets te gebeuren bij de geplaatste werkpaaltjes met een oranje knipperlicht, de signalisatieborden en de machines. Uit voorzorg toch maar de auto verplaatsen. Bij het terugwandelen ontmoette ik een buurman. ‘We zien wel wat het wordt!’, zei hij met de glimlach. En ja, dat klopte ook voor mijn gevoel. Ik laat deze plotse werken op mij afkomen en maak er het beste van.

Maandagochtend in bed hoorde ik al lawaai van buiten…toen ik opstond lag het voetpad al open verderop in de straat. Het was een goed idee geweest om de auto te verplaatsen! Toen maandagvoormiddag een lieve dame met haar bakfiets nog op de oprit geraakt was voor een bodyworksessie, zat ze vast na de bodyworksessie. Geen nood, voor werkmannen lijkt een bakfiets een pluimgewicht. Ze hielpen met de glimlach om deze over het opengelegde voetpad te heffen. Ik vond het eigenlijk best fijn om te ervaren hoe de dingen in hun plooi vielen. En het bruggetje als toegang tot mijn huis kon ik wel appreciëren.

Ik heb mijn praktijkruimte aan de tuinkant van mijn huis. Het is daar doorgaans heel stil. De werkgeluiden van een drilboor en een slijpschijf hoor je natuurlijk ook aan de tuinkant. Een uitnodiging voor mij om kort bij mezelf te blijven, geworteld in mijn lijf en de geluiden en hindernissen er te laten zijn.

Ik ervaarde krachtige bodyworksessies, ik speelde voluit harp, ik genoot van de regendruppels op maandag en het zonnetje op vrijdag, ik raapte heerlijke noten in de tuin.

Ik wens dat ook jij mag ervaren dat alles uiteindelijk in zijn plooi valt. Als je kan accepteren en omarmen wat zich aandient, voel je je eigen creatiekracht.

Lieve groet,

Marijke