Opstaan op het ritme van je lijf

Lieve mensen,

In onze slaapkamer speelt het natuurlijke licht. Geen rolluiken die de ruimte donker maken wanneer het buiten licht is. Het ritme van dag en nacht, donker en licht, zon en maan, yin en yang. Zo word ik ’s ochtends vaak wakker wanneer het licht aanbreekt. Ik hoor de vogeltjes fluiten, af en toe een auto op straat, een lichtstraal langs het gordijn… de dag is aangebroken. Ik dank de nacht en neem de tijd om wakker te worden. Ik voel mijn ademstroom. Ik voel de warmte die me omhult. Ik geniet van het moment. Tot ik -als bijna vanzelf- uit het bed stap.

En zo kom ik beneden in de keuken terecht. Benieuwd naar wat deze dag mij zal brengen en met de intentie om dankbaar te genieten van kleine en grote momenten, van fijne en meer uitdagende ontmoetingen.

Ik wens dat ook jij ’s ochtends mag opstaan op het ritme van je lijf en met de intentie dankbaar te genieten van wat is. Loopt het in je leven allemaal niet zo vlot op dit moment, sluit dan je ogen, maak het stil in jezelf en vraag je lijf wat het nu nodig heeft.

Zonnige groet,

Marijke