Mijn leven is een intense dans

Lieve mensen,

Ik heb -met vallen en opstaan- geleerd om mee te bewegen met de levensflow die zich aan mij toont. Ik ervaar het als een dans tussen mijn innerlijke flow en de uiterlijke flow. Mijn leven zie ik als een intense dans, soms heel dynamisch en soms schijnbaar bewegingloos. Mijn trouwe danspartner is het leven zelf. Ik voel goed wanneer ik onze dans ‘dwarsboom’ door dingen te willen forceren vanuit mijn wil of door dingen die zich tonen juist niét te willen of wég te willen. Ik voel ook goed wanneer ik gezwind en vol passie meebeweeg. Als ik ontspannen dans met mijn levensdans, toont zich schoonheid en eenvoud. Elke danspas maakt mijn leven meer heel. Sommige passen zijn best moeilijk (tot heel moeilijk of bijna onoverkomelijk), maar ook in de meest lastige danspassen schuilt schoonheid en wijsheid.

Ik schrijf dit graag neer, om je te inspireren en je aan te moedigen om mee te dansen met jouw levensdans. Het leven wordt dan zo veel rijker. Ontmoetingen zo veel echter. De verbinding met jezelf en anderen zo veel krachtiger. Probeer ontspannen te dansen, op het ritme van je unieke lichaam, ongedwongen en vrij. Laat je leiden in volle vertrouwen en geniet van het dansen.

Ik toon je op de foto graag het handgemaakte kunstwerkje dat ik op vakantie kocht en dat ophangt in mijn praktijkplek.

Zachte groet,

Marijke