Meridiaan Chi Kung

Lieve mensen,

Wanneer ik terugmijmer in de tijd, merk ik dat twee dingen telkens aanwezig waren in mijn leven: bewegen en muziek.

Ik tenniste, fietste, volgde ballet, speelde dolgraag bewegingsspelletjes in groep,…

Ik speelde piano en volgde muziek.

Ik ben opgegroeid met het motto ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ (woorden die mijn papa vaak zei, maar dan in het Latijn; hij was leerkracht klassieke talen).

En nu speel ik harp, zing ik in een prachtig koor en ben ik bezig met een bijzondere bewegingstraining. Geen tennisraket nodig, noch een fiets of een bal; alleen mijn lijf en de nodige toewijding. Hierover wil ik graag een bondig woordje schrijven, om je aan te moedigen!

Ik volg een jaartraining Meridiaan Chi Kung bij Life Projects gegeven door Dirk Oellibrandt. Achtenveertig bewegingen leert hij aan gedurende een jaar. En ik ben grote fan! De eerste keren wanneer ik een nieuwe aangeleerde beweging probeer mee te volgen, moet ik wel eens lachen wanneer ik me voel worstelen met armen en benen, maar keer per keer voel ik meer verfijning in de bewegingservaring en voel ik flow en opening ontstaan in mijn lijf. Ik vind het zo fijn dat ik het graag neerschrijf.

Kan ik je aanmoedigen om te bewegen en ervan te genieten met volle teugen? Ruimte maken in jezelf, je lijf versterken, een bedding creëeren om thuis te zijn, en genieten van de ervaring! Ik wens het van harte!

Lieve groet,

Marijke

PS Als het kriebelt en je voelt de goesting om een bodyworksessie te ervaren, gooi voor één keer je mentale argumenten overboord dat het moeilijk is, of je geen tijd hebt, of je niet weet wat het is, of … en kom gewoon eens langs om jezelf een moment stille aanwezigheid en lichaamsbewustzijn te gunnen.