Liefde is … samen schilderen

Lieve mensen,

Twee handen op één buik wordt wel eens gezegd. Het voorbije weekend was het voldoende warm om twee overdekte buitenmuren te schilderen. We hadden een kleur gekozen die paste bij ons gevoel wanneer we op het overdekte terrasje stonden. Ik hou van boerderijgevoel en de leemkleur die we kozen, is een voltreffer voor mij. Blij dat ik het voorbije weekend aan de slag kon met de schilderwerken!

En dan voel ik ‘liefde is…samen schilderen’. Mijn man en ik vormen (al 26 jaar) een super team en dat heb ik dit weekend nog maar eens mogen ervaren. Hij zorgt voor de goede voorbereiding, ik verzamel de nodige verfspullen, en dan samen schilderen. Hij met de borstel voor de randjes en ik met de rol voor de grotere oppervlakken. En dan eens afwisselen. Ik ben helemaal aanwezig en geniet van elke schilderbeweging, van de kleur, van ons samenzijn, van onze verbinding. Ik spat eens, hij haalt een doekje voor mij; hij spat eens, ik haal een vodje voor hem. Ik maak de borstels schoon, hij haalt het afplaklint van de randjes. En dan ons werk bewonderen, en voelen dat het goed is. Voelen dat het goed is hoe het is, werkt bevrijdend voor alle gedachten in de lijn van ‘het moet perfect zijn, geen hobbels, geen spatjes,…’. Het is gewoon perfect hoe het is, zo echt en met liefde gecreëerd.

Misschien heb jij ook enkele dagen vakantie deze week en ga je wat klussen of rommelen in huis. Ik wens dat je ervan mag genieten en je verbonden mag voelen met je creatieve zelf en je helper(s).

Schilderachtige groet,

Marijke