Ik wandelde

Lieve mensen,

Ik wandelde. Mijn gedachten doofden langzaam uit. Ik stapte, keek over de velden en genoot. Ik ervaarde onverwacht een gloed van vrede en rust, een plotse intens voelbare golf van heelheid diep in mezelf. Ik kan het moeilijk beschrijven, het was puur in het gevoel, woordeloos, zo ver weg en tegelijk heel kortbij. Ik wandelde verder.

Ik mijmerde en stelde mezelf de vraag : ‘Wat betekent bodywork voor mij?’ ‘Wat maakt dat ik zo gefascineerd ben door het ‘boetseren’ van lichamen?’ Ik hou van boetseren, kneden, aanraken, zachtheid uitnodigen, hardheid laten smelten, stroming creëren, aanwezig zijn, maar bodywork gaat over veel meer. Door ruimte en openheid te creëren in mijn lichaam, voel ik Leven stromen en een krachtig anker in mezelf. En dat voelt zo vervullend en draag ik zo graag uit om ook anderen mee te nemen op het pad van belichaamd leven. Van wand(k)elend hoofd naar geworteld lichaam.

Ik wandelde verder in de gloed van vrede en rust van kop tot teen.

Mag ik je uitnodigen om -al is het maar heel even- je ogen te sluiten, je handen liefdevol op je buik te leggen en het stil te maken in jezelf. Je adem voelen stromen, je hart voelen kloppen, liefdevol aanwezig zijn bij jezelf. Zo begon mijn weg jaren geleden…

Lieve groet,

Marijke