Het hart van je hart

Lieve mensen,

Een hartverwarmende babbel doet mij zo deugd. Ik ontmoette een prachtige dame. We zaten samen rond de tafel. Onze stille verbinding voelde puur en zacht. We waren beiden aanwezig in het moment. Ik hoorde mijn hart zingen van vreugde!

We praatten even over ‘in het nu leven en openstaan voor wat er op je pad komt’. De dame vertelde mij dat je hoofd van alles en nog wat kan verzinnen over hoe het leven zou moeten zijn, wat van je verwacht wordt, wat je zou moeten doen, wat je zeker niet mag doen,… Vermoeiend (en totaal irrelevant) al die gedachten ingegeven door je hoofd over hoe het wel of niet zou moeten!

Hoe bewandel je dan wel jouw pad? Door in het nu te leven, ontvankelijk voor wat het leven je aanreikt en luisterend naar je hart. Zij noemde het ‘het hart van je hart’. Je hart toont je de weg. Als je luistert naar de stem van je hart, is het leven goed en valt alles in zijn plooi, ook in deze turbulente tijden.

Het zinken in en connecteren met mijn lichaam geeft mij bedding en houvast in mezelf zodat ik mij niet van de wijs laat brengen door verhalen die bedacht zijn door mijn of andermans hoofd. Ik voel mijn sterke kern diep in mij, ik voel harmonie en laat mijn levensstroom naar hartelust stromen…in het nu en ontvankelijk voor wat er op mijn pad komt.

Ik wens je, bij het vallen van de laatste blaadjes, een hartverwarmende tijd, stevig verankerd in je lichaam. Wil je graag eens een lichaamswerksbehandeling ervaren, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk Thuis in je lichaam!

Hartegroet,

Marijke