Gewoon aanwezig zijn

Kan je aanwezig zijn zonder interpretatie van wat zich toont? Zonder oordeel of verhaal of mening. Gewoon aanwezig zijn. Dit thema prikkelt mij. Vorige week volgde ik een vijfdaagse reis innerlijke alchemie bij Life Projects. ‘Ik ben er’ kleurt anders na deze reis. Aanwezigheid vanuit/van in mijn lijf voelt intens diep. Datgene wat er gaande is of wat zich toont, mag er zijn zoals het zich aan mij toont. Ik hoef daar niets mee te doen. Ik moet daar niet op reageren. Ik mag het waarnemen en ervaren wat het met mij doet. En dat is best boeiend. Zo stond ik in het bos bij een boom, te staan. Aanwezig te zijn. In het pure veld tussen de boom en mezelf. Ik voelde me eerst wat onwennig. Een stemmetje in mijn hoofd zei ‘Wat sta je hier nu te doen?’. Ik bleef staan en voelde mijn hart wat heviger kloppen. Een teken in mijn lijf dat me toonde dat ik het eigenlijk wel spannend vond om hier te zijn, in het bos, bij deze boom. Maar ik bleef aanwezig en voelde mij verankerd in mijn lijf in het pure veld van boom en ik, ik en boom. Het veld opende, ik voelde vrede. Wanneer ik na deze dag thuiskom, ga ik spontaan bij mijn harp zitten. Ik voel de aanwezigheid van mijn harp. Ik voel mijn eigen aanwezigheid. Een glimlach, een dankbaar gevoel, een trilling van schoonheid gaat door me heen. Ik raak de snaren aan en laat ze trillen in volle aanwezigheid in het veld tussen mijn harp en ik, ik en mijn harp. ‘s Avonds laat ontmoet ik nog een mooie dame voor een bodyworksessie. Ik voel de kracht van diepe aanwezigheid in mezelf en nodig haar uit om mee te baden in het bad van aanwezigheid. Schoonheid toont zich in een warm veld tussen de dame en ik, ik en de dame.

Geen interpretaties, geen oordelen, gewoon aanwezig zijn en de eenvoud en volheid van het Leven ervaren vanuit je zijn. Ik wens het je van harte!

Belichaamde groet,

Marijke

PS. Wil je graag volledige aanwezigheid bij jezelf ervaren? Welkom voor een bodyworksessie in mijn praktijk!