Et en haut… la lumière

Lieve mensen,

Deze week kreeg ik een heel bijzonder postpakje in mijn brievenbus. Ik herkende het handschrift en mijn hart maakte een sprongetje. Een pakje uit Frankrijk. Van mijn hartsvriendin Cécile uit de Jura.

We leerden elkaar kennen toen ikzelf in Frankrijk woonde. Onze jongste zoontjes (intussen knappe kerels) zaten in dezelfde klas als kleutertjes. Beide jongens waren boezemvrienden. Mijn zoontje verstond nog nauwelijks Frans, maar dat maakte niets uit voor zijn Franse kameraadje. Ze voelden elkaar aan van ziel tot ziel en ze speelden uren tesamen. Aan de schoolpoort ontmoette ik Cécile, mama van. Ook wij voelden elkaar en inspireerden elkaar. Zij is harpiste en leerde mij harp spelen. Een feëriek instrument met goddelijke klank en mooie vibratie.

Cécile creëerde haar eigen CD met als titel ‘Ascension’. Je hoort muziek die ze zelf componeerde vanuit haar zijn. Schitterend mooi! Wat ik heel graag wil delen met jullie, is de tekst die ze erbij schreef. Hier komt hij:

Ascension de la montagne
Un chemin long et difficile
Des pierres posées sur le chemin
Un chemin intérieur
Et en haut…
La lumière

Ik wens dat deze woorden je mogen raken en inspireren op jouw unieke pad.

Muzikale groet,

Marijke