Een ochtend in augustus

Lieve mensen,

Een ochtend in augustus.

Ik voel storm in mijn lijf. Woelige stromen stormen door mij heen. Ik word ‘geshaked’ van kop tot teen, van teen tot kop, van links naar rechts, van rechts naar links, van voor naar achter en achter naar voor.

Heftig.

‘Wat is er aan de hand?’

Allerlei paniekgedachten steken de kop op. Ik besef dat mijn gedachten een paniekverhaal aan het verzinnen zijn. Een heel boek vol schrijfsels met rampscenario’s.

‘Wat heb ik hier nu te voelen?’, vraag ik mezelf.

Ik creëer stiltemomenten en luister naar de storm in mijn lijf. Ik ben aanwezig. Bewust, zonder aandacht voor de paniekverhalen. Ik voel, ervaar en verwelkom. Ik verwelkom diepe pijn. Ik verwelkom intens verdriet. Ik verwelkom angst.

Heftig.
Blote voeten op de grond.
Armen open (letterlijk en figuurlijk).
Ademstroom diep in mijn buik.
Laten zijn.
Er zijn.

Water drinken om door te spoelen.

Ik laat mij ondersteunen door de kracht van alchemie van bodywork en door het maken van bewuste bewegingen in verbinding met het grote geheel. Moeder Aarde steunt mij. Het universum beschermt mij. Ik verwelkom al wat ik voel.

Ik wens dat ook jij mag verwelkomen vanuit een diep vertrouwen in het Leven.

Liefs,

Marijke