Een bijzonder kaarsje…

Ik heb met nieuwjaar een bijzonder kaarsje gekocht. Het ziet er schattig uit en ruikt lekker!
Het kaarsje nodigt je subtiel uit voor een puur me-time-verwenmomentje.

Het is maandagmiddag.
Ik nestel me in het zonnetje op het gras op een paars dekentje.
Handdoek, lucifers, massagekaarsje bij de hand.
Ik ontvang dankbaar de warmte van de zon.
Ik steek het kaarsje liefdevol aan.
Het kaarsvet smelt langzaam, ik ruik de zachte geur van de was.
Ik kijk naar het vlammetje en droom even weg in haar licht.

Ik voel me nieuwsgierig enthousiast. Hoe zou het voelen? Ik had het wel al eens even geprobeerd toen ik het kocht, maar het voelde toch spannend.

Ik wacht geduldig en omarm het nieuwsgierige gevoel. Ik omarm ook het lichte ongeduld dat ik ervaar. Ik omarm de gedachten over hoe het zou zijn. Ik wacht en geniet van het wachten terwijl ik dit alles omarm.

Voldoende kaarsvet, joepie…het kaarsvet is voldoende gesmolten om op mijn handen te gieten en met mijn handen op mijn lichaam. Ik neem mijn linker voet en baad hem in de lekker warme, olieachtige vloeistof . Ik masseer liefdevol en geniet.

Ik steek het kaarsje terug aan en wacht op voldoende kaarsvet voor mijn andere voet. Wachten en genieten van de schoonheid van het moment. Ook deze voet mag baden in de zachte gloed van het kaarsvet.

Het is een klein ritueel aangereikt door het massagekaarsje dat mijn aandacht trok toen ik bij mijn superlieve natuurkapster was. En blije verwenmomentjes schenk ik mezelf graag, zonder een ja maar, zonder schuldgevoel. Ten volle genieten van mijn aandacht en mijn aanraking.

Ik wens dat ook jij verwenmomentjes mag creëren voor jezelf. Dat je jezelf de toelating geeft om te mogen genieten van wat jou blij maakt en je deugd doet.

Lieve groet,

Marijke

PS Wil je graag een me-time momentje voor een bodyworksessie in mijn praktijk Thuis in je lichaam? Ik ontmoet je graag!