Druk druk druk

Lieve mensen,

Het was druk de voorbije weken. Het voelde hectisch rondom mij. En tegelijk wist ik dat ik deze drukte eigenlijk zelf creëerde. Ik voelde de druk-te (de te-druk) die ik mezelf oplegde om alles vlot te laten verlopen. En dan gelukkig…alarmbelletjes in mijn lijf. Ik voelde de uitnodiging om dieper in mezelf te zinken. Ik was mezelf aan het voorbijlopen. Waarvan was ik aan het weglopen door drukte te creëren? Wat vertelde mijn lijf mij?

Ik zocht een rustig plekje op om te herbronnen.
Ik voelde mijn ademstroom. Ik voelde mijn lijf.
De drukte ebde weg.

De voorbije ochtend zat ik neer op mijn krukje tussen mijn harp en één van de planten in mijn huis. Ik moest glimlachen om de drukte die ik beleefd had. Ik voelde schoonheid en geluk.

Rustig aanwezig bij de plant en de harp.

Ik wens dat mijn tekst je mag inspireren wanneer je overmand zou worden door druk druk druk…

Liefdevolle groet,

Marijke