Don’t worry, be happy

Lieve mensen,

Zondagochtend rijden mijn man en ik graag naar het dorpsplein in het Waalse Saintes, net over de taalgrens. Midden op het plein staat een oude boom met een bankje eronder. De boom heeft een dikke knobbelige stam met dikke wortels en takken. Hij ademt vertrouwen en kracht. Ik koop een brood bij de lokale bakker en ga op het bankje bij mijn man zitten. Een plein op zondagochtend, stil en vredig, een enkele voorbijganger met een broodzak en koptelefoon. Een oude boom met een bankje. Een tafereel van schoonheid en eenvoud.

We rijden huiswaarts en komen terecht achter een oldtimerbusje. Eén zoals deze in de reeks van Mega Mindy van Studio 100, je weet wel. Op dit busje stond geschreven ‘Don’t worry, be happy’. Deze tekst paste wel bij het oude busje met piepende remmen. En wellicht past deze tekst ook bij velen van ons wanneer zorgen en bezorgdheden de kop opsteken.

Als we iedere ochtend de tijd zouden nemen om te gronden in ons lichaam, zoals de oude boom gegrond is in de aarde, en woorden uitspreken zoals ‘Don’t worry, be happy’, zou onze dag dan anders verlopen? Ik denk van wel.

Tedere groet,

Marijke