De slaap van de slaap

Lieve mensen,

‘Heb je goed geslapen?’, vraag je ‘s ochtends wellicht aan je huisgenoten. Of je zegt tegen jezelf wanneer je wakker wordt: ‘Heerlijk geslapen deze nacht!’ Of niet…

Je kan:
-vechten tegen het niet kunnen slapen. Met gebalde vuisten, een shot tegen het bed en de roep in je hoofd :’Ik wil nu slapen!!’
-nu willen slapen omdat de klok zegt dat het tijd is om te slapen. ”t Is tijd, ik moet nu slapen!!’…klinkt als slachtoffer van je klok.
-zorgelijk denken over hoe moe je zal zijn morgen als je niet goed slaapt…helpt ook niet.
-opstaan en je GSM nemen…pure horror voor je lijf!
–…

Heb je ooit stilgestaan bij de kracht van de nacht? ‘s Nachts is het donker, het is stil. Je leeft in overgave. Je thuisplek baadt in de kracht van de nacht.

Je dommelt in slaap en laat je omhullen door de donkerte van de nacht. Overgave aan het donker en aan de magische stilte van de nacht.

Voor ik in slaap val, nestel ik mij in mijn bed. Hemels deken over mij en aardse water onder mij. Ik adem bewust doorheen mijn hele lijf. Elke cel nodig ik uit om te ontspannen. Ik adem bewust dankbaarheid in voor de mooie ervaringen van de dag en adem moeilijke ervaringen uit. Zo zuiver ik mijn systeem, elke avond voor ik in slaap val.

Heel dankbaar voor mijn Leven. Dan…
geef ik mij over aan de slaap van de slaap.

En dat beeld wil ik graag met je delen. Als je moeilijk in slaap valt of ‘s nachts wakker wordt, nodig jezelf dan uit om je over te geven aan de slaap van de slaap.

Eén worden met de nacht.
Eén zijn met het donker.
Eén zijn met de stilte.
Ik wens je een nachtrust in volle overgave aan de slaap van de slaap.

Liefs,

Marijke