De gelukkigste mensen hebben niet het beste van alles. Maar zij maken van alles het beste.

Lieve mensen,

Tussen kerst en nieuw ontmoet ik je graag in mijn schrijven.

Ik werd geraakt door een zin die ik las in het halfjaarlijkse magazine ‘Cunina Courant’ van de organisatie Cunina. Even ter info…Cunina is een organisatie die kansarme kinderen in verschillende landen de kans geeft om naar school te gaan dankzij de steun via oa peterschappen. Mijn man en ik zijn een eerste peterschap aangegaan toen onze oudste zoon geboren werd in 1999. We dragen deze organisatie een warm hart toe. Ik deel graag de volgende zin, geschreven door Sophie Vangheel -de oprichtster van Cunina- uit het magazine ‘Cunina Courant’ met je.

Ik citeer:

‘Onze petekinderen zijn het levende bewijs en tonen hoe je daadwerkelijk het beste van alles kan maken zonder dat je het beste van alles hebt.’

Levenskunst. Van alles het beste maken, zonder het beste van alles te hebben.

De uitdagingen op het pad van deze kansarme kinderen zijn immens. Ze leven in een bikkelharde werkelijkheid. Het meisje dat wij steunen grijpt de kans om naar school te kunnen gaan. Ze studeert ijverig en maakt het beste van de kansen die ze krijgt. We schrijven elkaar twee keer per jaar. Ze kan haar talenten ontwikkelen en straalt wanneer we een foto van haar ontvangen via Cunina. Ze leeft in moeilijke omstandigheden, maar maakt het beste van alles. Levenskunst.

Ik wens dat ook jij van alles het beste mag maken, zonder het beste van alles te (moeten) hebben…je hebt alle kracht in je.

Lieve groet,

Marijke