Bloemengroet

Een weelderige bos bloemen. Overvloedig groeien en bloeien ze in onze tuin. Ze laten me genieten van hun pracht en kracht. Elke bloem is uniek, groeit ietwat anders, kleurt wat meer geel of net dat tikkeltje meer oranje. Ik hou van deze oranje-gele bloemen. Ooit pasten de zaadjes in een zakje voor een bloemenweide. Ik zaaide ze in de aarde met liefde en zorg. Nu bloeien ze elk jaar glorieus en schitteren ze in de zon terwijl ze gestreeld worden door de wind. Mijn hart voelt zich zo blij bij het zien van de schoonheid en de eenvoud van al deze Slaapmutsjes. Ik voel me nederig en dankbaar voor zoveel eenvoudige overvloed.

Maken we het leven vaak niet heel ingewikkeld? Euhm… ik heb het gevoel van wel.
Draaien we niet al te vaak rond de pot met verhalen, excuses en blablabla? Euhm… ook hier heb ik het gevoel van wel.
Laten we onze natuurlijke schoonheid en levenskracht stromen dat het een lieve lust is? Euhm…

Dan stel ik voor om plaats te nemen bij een bloemenveld. Sluit zacht je ogen en laat je stilletjes onderdompelen in het pure bloemenparfum.

Ruik je de bijzondere bloemengeur?
Proef je de krachtige bloemensmaak?
Zie je de kleurenpracht?
Hoor je het bloemengeritsel?
Voel je de speelsheid van de bloemen om je heen?

Laat je onderdompelen en geniet. Diep in jou wacht geduldig een prachtige bloem die verlangt om te mogen ontluiken en stralen wanneer je ze laat ontkiemen. Niet ingewikkeld, zonder verhaal of excuus, in haar natuurlijke zijn zoals het in oorsprong bedoeld is. Ik wens het je van harte.

Bloemengroet,

Marijke